Tilmelding til Unghundehold

Velkommen til Unghundeholdet

Jeg har en hund, som har afsluttet hvalpekurset. Hvad så nu?
Hvis du har en hvalp/unghund (0-2,5 år (gælder på racen – lille eller stor race)) og hvis I afsluttet hvalpekurset her eller andet sted, men ikke helt ved hvad I vil, så kan I komme på unghundeholdet. Unghundeholdet er delt op i vores mandagshold og vores torsdagshold. Begge hold kører et helt kalenderår. Ferier og så videre aftales løbende på holdene.

Holdene er delt, så hvis man gerne vil den almindelige hverdagslydighed, så er det mandagsholdet vi anbefaler. Hvis man så mere er til nørdning i lydighed og er interesseret i at se, hvor langt man kan komme med lydighed eller evt konkurrence i lydighed, så er det vores torsdagshold vi anbefaler.

Mandag 19-20:
Mandagsholdet er her, der bliver bygget videre på øvelser fra hvalpeholdet i form af den almindelige lydighed, altså det vi har brug for, når vi er ude og gå ture. Træningen kommer bl.a. omkring sit, dæk, stå. Derudover lærer de også at hilse pænt på mennesker og andre hunde, samt noget mere miljøtræning i enten by eller park. Der vil være fokus på kontakten mellem hund og fører, og hvordan denne kan forstærkes.

Torsdag 19-20:
Vores torsdagshold bygger også videre på øvelser fra hvalpeholdet, men med henblik på konkurrence, nørdning i lydighed samt mere fokus på DcHs konkurrenceprogram. Det er ikke et krav, at man skal til konkurrence, men det er det program der tages øvelser fra. Der er fokus på kontakten mellem fører og hund og hvordan denne kan styrkes endnu mere.

Min hund er ikke glad for andre hunde
Dette kan der kigges på på begge hold, men her anbefales stadig at kontakte klubben og muligvis få en samtale hvori beslutningen omkring hvilket hold der passer bedst, kan tages sammen. I de fleste tilfælde vil det være muligt, at prøve begge hold og se, hvilket der passer bedst, men dette aftales ved en samtale.
Skulle udfordringen være større end hvad der kan trænes væk, vil der være mulighed for snak og evt henvisning til DcHs adfærdskonsulenter, hvis man er medlem af DcH. Vi i klubben vil hellere hjælpe og henvise end, at en fører opgiver hunden. De fleste udfordringer kan løses nemt, og føles ofte større fordi man står i det. Vi hjælper gerne med nye øjne og redskaber. Dette gælder alle aldre af hunde, men det er oftes unghundene vi ser det ved.

Praktisk info
For at kunne deltage på holdet skal man være medlem af DcH Brædstrup, og vi ser gerne, at man har deltaget på et af årets hvalpekurser enten her eller andet sted. Dog er dette ikke et krav, men vil kræve en samtale omkring hvilket hold der er bedst passede. 

Tilmelding sker via tilmelding@dch-braedstrup.dk

For yderlig information ring til: 61 66 29 35 eller skriv til ovenstående mail 🙂