Tilmelding til Agility

Velkommen til agilityholdet

 Hvad er agility?
Agility er en hundesport med fart på. Den går ud på, at hunden skal tage en række forskellige forhindringer korrekt, i den rigtige rækkefølge og på hurtigst tid. Den hund som klarer banen med færrest fejl vinder, men er der nu to hunde med samme antal fejl, så er det tiden som er afgørende.

Men er det ikke bestemte hunderacer som må være med?
Nej. Agility er for alle hunde, men selvfølgelig er der nogle racer, som er bedre end andre i konkurrencer. Til konkurrencer bliver hundene delt op i tre størrelsesgrupper, der ikke vil kunne konkurrere mod hinanden, da der er regler for hvor høje springene de skal over må være.

Da det handler om, at forhindringerne skal udføres hurtigt og korrekt, så er det vigtigt at føreren har en god kontrol over sin hund og ved tydelige kommandoer og et tydeligt kropssprog kan guide sin hund. Derfor er det også vigtigt, at hunden har en vis portion lydighed og derfor kan løbe uden snor uden problemer. Hvis problemer med dette kan man kontakte en af instruktørerne for nærmere information.

Agility og DcH Brædstrup
I DcH Brædstrup er formålet med agilitytræningen, at hund og fører får en god oplevelse med at komme hurtigst rundt på banen med forhindringer. På holdet er der både plads til dem, som vil hygge med det og dem som stræber efter at prøve kræfter med konkurrence.

Hvad får man så med herfra?
Efter en endt træning skulle man gerne få en glad, men træt hund. Her er det også muligt, at man selv går lidt træt derfra ; )
Man får også med tiden en hund, som arbejder selvstændigt og som muligvis er blevet den del mere lydig, da der også er meget lydighed med i pakken i form af, at hunden bevæger sig på banen uden snor.
De fleste af gangene bliver man overrasket over, hvor god en kontakt man får med hunden, da agility også er en sport hvor hunden skal have fokus på føreren for, at den kan finde ud af hvor den skal hen.

Hvordan foregår træningen?
Til træningen startes der med en opvarmning af hunde, som både kan være en selvstændig opvarmning, men også en fælles opvarmning. Her går man som regel lidt simpel lydighed, sit/ stå/ dæk, for at få god kontakt med sin hund, og man derfor ikke har en hund som er fokuseret på alt andet omkring den.

Efter opvarmningen tages der en gennemgang af dagens bane, hvor man evt. får en snak omkring de enkelte forhindringer og kombinationer.

Krav for at komme på agilityholdet
For at kunne komme på holdet, er det yderst vigtigt at hunden er over 12 måneder, hvis det er en lille hund og over 18 måneder hvis det er en større hund, da knoglerne på hundene endnu ikke er færdigudviklet. Hvis man springer med en hund, som er yngre end disse aldre, så kan man risikere at ødelægge og slide på hundens knogler.

Herudover er der nogle enkelte krav:

  • Hunden skal i noget omfang kunne gå uden snor uden den render rundt til de andre hunde. Er man i tvivl, så kontakt gerne en af instruktørerne. De vil meget gerne hjælpe : )
  • At hunden kan almen lydighed, som f.eks. sit, stå og dæk
  • At man nogenlunde har en hund, som kan blive hvor den får besked på, uden den render efter en

Hvad tid?
Holdet er om lørdagen fra kl. 08:45-10:00

Hvis man er i tvivl om hvilket hold man skal på, bedes man kontakte en af instruktørerne, så de kan hjælpe med det.

For mere information eller spørgsmål, kontakt gerne en af følgende instruktører:

Jørgen
Tlf. 30 33 13 53

Tilmelding sker KUN via tilmelding@dch-braedstrup.dk